La llum blava i la llum estroboscòpica són les principals fonts d'il·luminació dels dispositius electrònics, com telèfons mòbils i tauletes, i poden fer que els usuaris experimentin molèsties, entre elles fatiga ocular, mals de cap, estrès visual, ulls irritats i fins i tot insomni.

Cada any, els espanyols passen gairebé la meitat del temps mirant pantalles de dispositius, en concret 167 dies o, el que és el mateix, unes 11 hores durant un dia laboral, segons un estudi elaborat recentment per la companyia demoscòpica Sondea.

Aquesta exposició a les pantalles fa que, a la llarga, els usuaris puguin patir un empitjorament de la visió o mals de cap, a causa de la il·luminació.

Alerta, que disminuir la brillantor no és suficient

Molts usuaris decideixen disminuir la brillantor de les seves pantalles per reduir els efectes de la llum blava, però en fer-ho, augmenta la llum estroboscòpica i augmenta la freqüència de parpelleig de la pantalla, així que hi ha més centelleigs de llum per minut i els ulls han de treballar més.

Tenint en compte això, la companyia xinesa Oppo treballa per obtenir el certificat TÜV Reinhland i assegurar que l'emissió de llum blava dels seus dispositius sigui tan sols d'un 37,5 per cent.

Per la seva banda, per reduir la llum estroboscòpica i el parpelleig de la pantalla, la companyia ha desenvolupat un sistema anomenat DC Dimming, que permet activar de manera manual la disminució del parpelleig de la pantalla, propòsit que aconsegueix fer amb èxit en un 90 per cent.

D'aquesta manera, reduint tant la llum blava com la llum estroboscòpica, es poden minimitzar els efectes de la vista cansada i permet que els usuaris puguin dormir millor, segons expliquen des de la companyia.

Fins al moment, els mòbils de la marca xinesa que disposen d'aquesta tecnologia són els de la sèrie Oppo Find X2, amb preus d'entre els 499 i els 1.199 euros, així com la sèrie Oppo Reno 4, que la companyia va llançar el mes d'octubre passat a Espanya i que està disponible per preus d'entre els 399 i els 799 euros.