El programa d'incubació de jocs sense ànim de lucre GameBCN, amb seu a Barcelona, i la companyia japonesa Marvelous han anunciat aquest dijous l'arribada de l'Indie Game Incubator (IGi), la primera incubadora de videojocs independents al Japó. Aquesta proposta vol donar suport als desenvolupadors de jocs 'indie' i seguir ampliant la xarxa de professionals d'un mercat, el dels videojocs, en auge a escala global. El coordinador del programa GameBCN, Oscar Sahun, s'ha mostrat satisfet de col·laborar amb Marvelous, responsable de jocs com 'Daemon X Machina' o 'GodEaster 3', i ha afegit que l'objectiu és donar suport al programa perquè els títols de la pròxima generació de desenvolupadors independents "arribin a més i més amants dels jocs".

Game BCN, una incubadora que en sis anys ha creat jocs populars com 'Anagami', 'Stay' i 'Endling', s'està associant amb empreses, organitzacions i individus per crear oportunitats de formació i mentoria als nous equips de l'Indie Game Incubator. "L'objectiu és construir una col·laboració entre la indústria, l'acadèmia i el govern en els nostres equips", ha apuntat Oscar Sahun.

El programa, que començarà a acceptar sol·licituds a partir del març, oferirà gratuïtament una formació semestral de juny a novembre a cinc equips seleccionats. La finalitat és oferir les habilitats per construir un estudi independent global.