WhatsApp està desenvolupant una nova funció per aconseguir compartir imatges que s'autodestrueixin, fet que permetria als usuaris enviar fotografies que s'esborrarien automàticament quan l'usuari surti de la conversa.

La funció, que de moment s'està provant en versions futures de l'app per a sistemes Android i iOS, presenta un funcionament similar al dels missatges directes d'Instagram Direct, on l'eliminació automàtica ja hi és present, segons explica el portal especialitzat WABetaInfo.

L'opció d'autodestrucció se selecciona durant el procés d'enviament de la imatge a través d'una icona situada a la part inferior esquerra de l'aplicació. En fer clic sobre seu, s'alerta l'usuari que "aquest arxiu desapareixerà" quan abandoni el xat.

Les persones que reben una imatge amb autodestrucció poden veure una miniatura difuminada a les converses, i abans d'obrir-les, també se'ls mostra el missatge advertint que la imatge s'esborrarà.

Els missatges que s'autodestrueixen no es poden compartir fora de l'aplicació i, de moment, WhatsApp no ha implementat mecanismes per evitar que els usuaris facin captures de pantalla mentre els visualitzen. Així que, en el cas de les imatges, el problema podria ser similar.