WhatsApp, Instagram i Facebook, tots pertanyents al mateix grup, han patit aquest dilluns a la tarda una caiguda a escala mundial. Ara per ara es desconeixen les causes d'aquests problemes en la connexió, que s'han començat a registrar al voltant de les sis de la tarda, i que impedeixen que a WhatsApp es puguin enviar i rebre missatges amb normalitat.

Facebook experimenta problemes per accedir a la plataforma i, la tercera xarxa social caiguda, Instagram, no permet accedir a les últimes imatges publicades.

Espanya és un dels països més afectats per aquestes fallades generalitzades, que també s'han generalitzat al Brasil i diversos països de Llatinoamèrica.

"Tenim constància que hi ha persones que estan tenint problemes per accedir a les nostres aplicacions i productes", indica des de la signatura que dirigeix Mark Zuckerberg en un comunicat. "Estem treballant per tornar a la normalitat tan ràpid com sigui possible i demanem disculpes per qualsevol inconvenient", van apuntar des de la xarxa social.

La caiguda generalitzada dels serveis de Facebook es produeix quan la companyia es troba enmig d'un fort escrutini públic després de la publicació en el diari "The Wall Street Journal" d'una sèrie d'articles elaborats a partir d'informes interns de l'empresa.