La totalitat de Twitch ha sigut exposada. Aquest dimecres un pirata informàtic anònim ha filtrat fins a 125 GB d’informació confidencial de la plataforma de vídeo en directe en què es revela el seu codi fontcontrasenyes dels usuaris i fins i tot el que cobren les estrelles més grans de la plataforma, ‘streamers’ com Ibai Llanos o Auronplay.

L’usuari ha publicat un enllaç al fòrum 4chan en què es poden descarregar documents que exposen les entranyes de la popular companyia, propietat d’Amazon. Una font anònima de Twitch ha confirmat que els documents són legítims al portal Videogames Chronicle, que, per la seva banda, ha pogut verificar que els arxius es poden descarregar públicament. La plataforma coneix aquesta violació del seu sistema i està treballant per reparar-la.

La filtració exposa al complet el codi font de Twitch –que serveix per crear les normes perquè la pàgina web funcioni–, un informe sobre pagaments a creadors de contingut del 2019, eines internes de la plataforma i informació dels seus clients en ordinador, videoconsola o telèfon mòbil.

Contrasenyes exposades

L’atac també podria incloure contrasenyes xifrades, per això es recomana als clients de Twitch activar l’autentificació de dos factors per reforçar la seguretat dels seus comptes a la plataforma. Això fa que tot i que la teva contrasenya hagi sigut filtrada sigui necessari provar la identitat a través d’un missatge SMS al mòbil o algun altre sistema d’identificació.

El pirata informàtic ha indicat que la filtració dels documents busca «fomentar més interrupcions i competència» a Twitch, perquè «la seva comunitat és un fastigós pou negre tòxic». També ha assenyalat que aquesta és només la primera part d’una filtració encara més gran.