L'aplicació de missatgeria WhatsApp treballa actualment en el desenvolupament d'una nova característica coneguda com a Comunitat ('community', en anglès), amb funcions que amplien els actuals grups de xat.

El servei ha inclòs diverses referències en el codi de l'última versió en fase beta de la seva aplicació, v2.21.21.6, a una nova funció coneguda com a comunitat, com ha advertit el portal XDA Developers.

Encara que es desconeix el seu funcionament, les línies de codi mostren que els usuaris poden crear comunitats, sumar-se a elles, compartir enllaços per tal d'unir-se amb altres persones i editar la descripció o la informació.

Les comunitats de WhatsApp coexisteixen amb els actuals grups de xat de la plataforma, ja que existeixen línies de codi que fan referència a totes dues funcions i al fet que funcionen en conjunt.

També presenten un funcionament diferent als canals, ja que els participants poden participar en accions com canviar la descripció si es permet en la configuració de la comunitat, alguna cosa que en els canals només poden fer els administradors.

De moment la funció de comunitats no està operativa en la beta de WhatsApp i tampoc es troba present en la versió estable de l'app de missatgeria.