Els usuaris de WhatsApp tindran la possibilitat de reaccionar als comentaris amb qualsevol ‘emoji’. Així ho ha anunciat aquest dilluns Mark Zuckerberg, director executiu de Meta, la companyia matriu propietària de l’aplicació de missatgeria instantània. «Estem desplegant la capacitat d’utilitzar qualsevol ‘emoji’ com a reacció a WhatsApp», ha explicat en una publicació de Facebook.

Aquesta possibilitat arriba dos mesos després que el gegant de les xarxes socials anunciés la nova funció que permetia als usuaris de l’‘app’ utilitzar sis emoticones com a reacció directa als missatges, com ja feien abans aplicacions de missatgeria com Telegram, Slack o Messenger (també propietat de Meta), així com altres plataformes com Discord. Ara, WhatsApp amplia aquesta funció a tots els ‘emojis’ disponibles, que s’han anat ampliant al llarg dels últims anys.

Per accedir-hi, l’usuari només ha de polsar prolongadament el missatge a què es vol reaccionar. Llavors s’obre una petita finestra amb els diferents ‘emojis’ disponibles. Actualment són la mà amb el polze aixecat, el cor vermell, la cara que riu, la cara de sorpresa, la cara de tristesa i les mans en forma d’oració.

Aquesta funció ampliada de reaccions s’està desplegant en les versions beta de WhatsApp tant en el sistema operatiu iOS d’Apple com a Android. Tot i que no hi ha encara una data concreta al calendari, s’espera que estigui completament disponible en les pròximes setmanes.