Google ha anunciat aquest dijous que tancarà Stadia, la plataforma de videojocs per internet que va llançar el 2019 amb gran fanfàrria, però que mai ha aconseguit l’èxit esperat pel gegant tecnològic.

En un missatge en el seu blog corporatiu, l’empresa nord-americana ha explicat que, malgrat la seva «sòlida base tecnològica», el projecte mai va atraure el nombre d’usuaris que es preveia, per la qual cosa ha pres «la difícil decisió» de començar a preparar el seu tancament.

Els usuaris podran continuar accedint al servei fins al gener de l’any vinent per completar les seves partides i Google ha dit que reemborsarà totes les compres de hardware fetes a través del Google Store i les de jocs i continguts fetes a Stadia.

La companyia ha manifestat que espera que la majoria d’aquests reemborsos s’hagi completat a mitjans de gener i apunta que pròximament oferirà més detalls sobre el procés.

L’atractiu de Stadia es basava a oferir la possibilitat de jugar en viu, a l’estil del que fan serveis com Spotify amb la música o Netflix amb la televisió, eliminant la necessitat de comptar amb una consola, amb discos físics o de descarregar els grans arxius que solen requerir els jocs d’ordinador.

L’aposta ha sigut un dels principals moviments de Google al sector del videojoc, un dels de més creixement de la indústria tecnològica i en el qual busquen el seu lloc gairebé tots els gegants de Silicon Valley.

Segons Phil Harrison, el director general de Stadia, malgrat aquest tancament Google continua totalment compromesa amb els videojocs i continuarà invertint «en noves eines, tecnologies i plataformes».

Mentrestant, ha declarat que la tecnologia en què es basa Stadia ha demostrat tenir usos més enllà del videojoc i que hi ha oportunitats d’utilitzar-la en altres parts del negoci de Google com YouTube, Google Play o en l’àmbit de la realitat virtual.