WhatsApp continua guanyant terreny i les estadístiques ho corroboren: l’aplicació de missatgeria mòbil líder va arribar el 2020 als 2.000 milions d’usuaris actius mensuals arreu del món. La pandèmia de la covid i el confinament hi van contribuir, és cert. Ara bé, hi ha una tendència que té una raó de ser molt més simple: per mera comoditat, cada vegada s’envien més àudios. I a més, a veure quin és més llarg, com si fos un pòdcast. La tecnologia va un pas per davant i ja té una solució: així pots convertir les notes de veu a text. I sense la necessitat d’instal·lar una altra app.

A fi de convertir-se en una aplicació tot terreny i anar més enllà de la missatgeria instantània, Meta desenvolupa funcionalitats i hi aplica novetats de manera periòdica. En aquest sentit, ja permet fer compres al seu mercat més important.

Els usuaris proposen millores i trucs

Però no totes les millores venen per part de la companyia. Gràcies a tercers i als mateixos usuaris, hi ha una infinitat de trucs i consells per treure tot el potencial de l’app. D’una banda, així pots saber amb quin nom et guarden els teus contactes. Compte, perquè potser t’emportes una sorpresa.

De l’altra, si reps moltes notes de veu i no vols escoltar-les perquè no tens auriculars a mà o perquè simplement no conceps aquesta manera d’enviar missatges, ara pots transcriure els àudios.

Un bot transcriu els àudios: «Alfred is typing...»

Un bot permet transcriure els missatges d’àudio de manera ràpida i pràctica per poder llegir-los en lloc d’escoltar-los. ‘Alfred The Transcriber’ és un programa informàtic que de manera automàtica posa paraules a les notes d’àudio. Com? Els redactors d'aquest diari l’hem posat en pràctica i funciona. Pren-ne nota.

El primer pas és afegir a la teva agenda de contactes el número +14156809230. Afegeix-lo amb el nom que vulguis, obre un nou xat a WhatsApp i reenvia-li l’àudio que desitgis transcriure. Automàticament, veuràs que l’Alfred fa el miracle. En concret, veuràs el missatge «Alfred is typing...» (l’Alfred està escrivint) i en menys d’un segon rebràs una resposta amb el text.

D’aquesta manera, podràs seguir qualsevol conversa sense necessitat d’escoltar els àudios. De moment, només converteix missatges de fins a 60 segons. Així que si tens amics que envien pòdcast, els hi hauries de dir que ho facin per capítols. Això sí, tingues en compte que compartiràs i cediràs informació privada amb tercers, així que vigila.