El milionari Elon Musk, propietari únic de Twitter des de dijous passat, ha avançat aquest dimarts alguna de les seves idees més esperades sobre el futur de la xarxa, i ha suggerit que la versió prèmium de la xarxa costarà 8 dòlars, suposadament als Estats Units.

En una sèrie de tuits, va aclarir que aquest preu serà «ajustat per país, en proporció amb el poder adquisitiu».

La versió anomenada Twitter Blue, fins ara amb escàs èxit i disponible a molt pocs països, tindrà els següents avantatges: prioritat en respostes, mencions i recerques, «una cosa essencial per combatre l’‘spam’», facilitats per publicar llargs vídeos i àudios i, finalment, «la meitat de publicitat». I els anunciants tindran un «mur de pagament».

Musk surt així al pas del debat obert des que un mitjà va assegurar que pensava cobrar 20 dòlars pel Twitter Blue i assenyala que el nou sistema que pensa aplicar significa «poder per al poble», mentre que l’actual és «un sistema de serfs i senyors».

Després de piular aquests missatges, va començar a rebre milers de retuits i de respostes, des dels quals aplaudeixen la iniciativa fins als que anuncien que abandonen la xarxa.