Apple va anunciar aquest dilluns el llançament d'Apple Vision Pro, un set d'ulleres i auriculars de realitat mixta amb el qual els usuaris podran experimentar experiències de realitat virtual (VR) i realitat augmentada (AR).

Aquesta és la primera introducció de nous productes des del llançament del seu rellotge Apple Watch en 2015 i la companyia l'ha qualificat com una nova era en la seva Conferència Mundial de Desenvolupadors (WWDC, en anglès).

El preu de sortida serà de 3.499 dòlars i estaran disponibles "a principis del pròxim any als Estats Units", un preu molt més alt que el dels seus competidors. La companyia encara no va donar detalls de la sortida i els preus en altres països.

Tim Cook, el principal responsable de la companyia, va descriure aquesta tecnologia com alguna cosa que "sembla màgic" i "un producte revolucionari".

"Vision Pro és un nou tipus de computadora que augmenta la realitat en combinar a la perfecció el món real amb el món digital", va explicar Cook i va dir que amb aquesta tecnologia -que els usuaris poden controlar amb els seus propis ulls i mans sense la necessitat de cap comandament- "la pantalla ja no limita el món que envolta (a l'usuari)".

ULLERES QUE PERMETEN VEURE A ALTRES PERSONES

La tecnologia d'Apple Vision Pro permet que quan una altra persona s'acosta a l'usuari que porta les ulleres, l'usuari pugui veure en la seva pantalla a aquesta persona. A més, l'altra persona podrà veure els ulls de l'usuari, ja que la pantalla negra que els cobreix s'esvaeix quan hi ha algú a prop.

Cook va destacar que algunes de les activitats que els usuaris poden fer amb aquestes ulleres són "mirar les seves pel·lícules, programes i esports i submergir-se en els jocs en una pantalla gegant envoltada d'àudio especial i connectar-se amb les persones com si estiguessin compartint el mateix espai".

A més, el set -que és semblant a unes ulleres d'esquí- es podrà utilitzar com una pantalla externa d'un Mac.

Apple, que porta treballant en aquest projecte set anys, ha creat versions de realitat virtual d'algunes de les seves aplicacions com a Safari, FaceTime, Apple TV i Apple Books, entre altres.