Tot i que l’edat recomanada per jugar al Fortnite sigui a partir de 13 anys per ser un videojoc amb continguts violents, un estudi elaborat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat de Lleida (UdL) conclou que el 60% dels usuaris tenen entre 8 i 11 anys. És un dels jocs més populars a tot el món i aquests dies viu un repic de fama gràcies a l'estrena d'una nova temporada, que ha fet que molts jugadors que ja l'havien aparcat ara hi tornin a dedicar hores.

Què és el Fortnite?

És un videojoc ‘online’ creat per l’empresa nord-americana Epic Games que permet als usuaris participar a la mateixa partida tot i que es trobin en diferents plataformes. Per exemple, un juga des d’un ordinador i un altre des d’una consola al mateix pis o a centenars de quilòmetres.

El Fornite es basa en la supervivència dels jugadors en un gran escenari on aterren amb paracaigudes. És un món que emergeix després de la desaparició de gairebé tota la humanitat provocada per una tempesta letal. Els usuaris han de competir fins a ser els últims que quedin drets.

Els comptes registrats a Fortnite pugen ja a 350 milions. No obstant, això no significa que hi hagi 350 milions de jugadors, ja que una persona pot tenir més d’un compte. La majoria d’usuaris tenen entre 18 i 25 anys, seguit (amb una gran diferència) de jugadors entre 25 i 34.

Els seus tres modes de joc

1. Salvar el món: Consisteix a lluitar contra onades d’enemics. Els jugadors reben una sèrie d’elements que inclouen personatges tipus heroi, armes o trampes, depenent del nivell que es vagi adquirint. L’usuari pot ser en un equip amb tres participants més, sol amb un equip de comptes ‘online’ o pot fins i tot tenir una experiència completament en solitari.

Aquest model és de pagament i requereix una compra de 39,99 €. 

2. Battle Royale: Una batalla en què competeixen fins a 100 jugadors en solitari o en esquadrons de dos o quatre membres, elegits aleatòriament o formats per amics de les xarxes socials. Els jugadors són alliberats en paracaigudes sobre una illa on hi ha 96 usuaris més de diferents nivells i han de completar missions i eliminar enemics amb l’objectiu de ser l’últim supervivent. L’acció es divideix en rondes amb una durada determinada. L’últim jugador viu és el guanyador. 

Pot descarregar-se de forma gratuïta i els diners del joc s’aconsegueixen guanyant missions, però és possible adquirir-lo amb diners reals, des de 4,99 € fins a 99,99 €. 

3. Mode creatiu, en el qual el jugador pot construir la seva pròpia illa amb amics de la forma en què ells desitgin. Es monetitzen mitjançant l’ús de V-Bucks (PaVos o Monedes V, que es guanyen segons avança la partida), la moneda del joc que també es pot guanyar només a través de Salvar el món. 

El perill de Fortnite

El que diferencia aquest joc d’altres és la seva intensitat i rapidesa. Les seves partides són molt curtes i ràpides (per a un jugador expert pot durar uns 20 minuts) i incita que dins del cap dels nens aparegui el: «va, faré només una partida més», que acaben sent moltes més. A més, cada jugador només té una vida i això provoca ira a l'usuari cada vegada que mor en una partida. No vol quedar-se amb mal sabor de boca i ho torna a intentar.

Un altre element de dicòrdia: el videojoc té un xat de veu i un altre de text on poden estar exposats a altres jugadors. El xat de text només és accessible a la sala d’espera i es desactiva quan comença el joc, i el de veu només connecta els quatre membres d’aquest equip.