Els espectadors han fet les seves donacions a través del telèfon del programa, el 905 111 213, del Servicaixa i de la web de 'La Marató', a més de les nombroses activitats organitzades arreu de Catalunya per recaptar fons. Des de les deu del matí i fins deu minuts després de la una de la matinada, el programa, conduït per Raquel Sans i Lídia Herèdia i amb l'ajuda d'Artur Peguera, ha combinat els reportatges divulgatius de les malalties mentals amb l'entreteniment.

S'han entrevistat malalts i metges i hi ha hagut sorpreses, actuacions i connexions en directe arreu del país. Nombrosos voluntaris han atès les trucades des de les seus instal·lades per a l'ocasió a les quatre capitals catalanes.

A més de la sortida a la venda del disc i del llibre, l'estrena del web i del videojoc, el programa ha ofert aquest diumenge una jornada carregada d'activitats i espectacles actuacions musicals, reportatges, tertúlies i entrevistes per ajudar a entendre les malalties. També s'han ampliat les línies telefòniques destinades a atendre les persones que vulguin fer donacions.

El programa, que enguany ha durat dues hores més que en les edicions anteriors, ha tractat especialment sobre l'esquizofrènia, la depressió greu i el trastorn bipolar, així com l'ansietat i el trastorn obsessivocompulsiu (TOC), juntament amb el trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH), l'autisme i el trastorn límit de la personalitat (TLP). Els fons que es recullin en aquesta dissetena edició de 'La Marató' es destinaran al finançament de projectes d'investigació biomèdica d'excel·lència sobre malalties mentals greus. La selecció dels projectes es farà a partir d'una convocatòria pública que la Fundació obrirà el mes de febrer del 2009.

Ara es poden recuperar els millors moments de La Marató a la web del programa http://www.tv3.cat/marato/. La Marató televisiva es va acabar quan passaven deu minuts de la una de la matinada però les donacions segueixen obertes. Durant tot l'any fent una transferència bancària a 'la Caixa', al número de compte 2100 0555 31 0201001500. De l'1 de desembre del 2008 a l'1 de gener del 2009 es poden fer els donatius a través de Servicaixa i per internet a la web www.fundaciomaratotv3.cat.