El canal públic de la TDT del Bages, el Berguedà i el Solsonès, que també es podrà sintonitzar a partir d'avui, no emetrà continguts d'entrada. El canal és gestionat pel Consorci per a la Gestió de la Televisió Digital Local Pública de la demarcació, que formen setze municipis, i segons s'ha informat des de l'Ajuntament de Manresa, que és el que el lidera, l'escenari econòmic actual "no fa possible, a curt termini, posar en marxa aquest projecte".

En tot cas, el consorci no ha renunciat a emetre continguts en el futur i, per això, aprofitarà l'impàs per estudiar diferents possibilitats "que siguin complementàries amb l'oferta privada i viables econòmicament".

La Generalitat va concedir, el 2006, quatre llicències per aprofitar el canal 49 de la TDT, que és el que correspon a la demarcació del Bages, Berguedà i Solsonès. Tal com fixa la llei, se'n va reservar un per a ús públic, mentre que els altres tres són per a empreses privades de comunicació, entre les quals Televisió de Manresa.

Per tal d'atendre les obligacions derivades de la concessió del canal públic, es va constituir el Consorci per a la Gestió de la Televisió Digital Local Pública del Bages, Berguedà i Solsonès.

Així, el consorci participa de la posada en marxa de la TDT local assumint la seva part de costos de la infraestructura i els serveis del múltiplex (que distribueix el senyal dels quatre canals), a parts iguals amb la resta d'operadors.

Les despeses del consorci es distribueixen entre els setze municipis que en formen part. En aquests moments, en què el pressupost es destina bàsicament al pagament dels costos d'infraestructura, Manresa assumeix un cost aproximat de 10.000 euros anuals, mentre que Berga, Solsona i Sant Joan n'aporten 2.000 i la resta de municipis 1.000.