Fèlix Noguera, gerent de Regió7 i Televisió de Manresa, assenyala que l'entrada a la TDT és un pas més perquè TVM es consolidi com el "referent de la televisió d'informació"

Què comporta per a Televisió de Manresa l'entrada a la TDT?

En un primer moment, comportarà millorar la capacitat de connectar amb l'audiència. La TDT és una tecnologia que s'implanta de manera decidida, que cada cop s'usa a més llars, i ens interessa ser al comandament de la TDT. La gent que es passa a la TDT, difícilment torna a l'analògic. Per això, ara connectarem amb una part de l'audiència de forma més fàcil i amb més qualitat d'imatge.

Mentre no es produeixi l'apagada analògica, prevista a mitjan abril, encara es podrà veure TVM per l'analògic?

Sí, els dos sistemes conviuran un parell de mesos. Però s'ha de tenir en compte que l'apagada analògica és aviat.

L'entrada a la TDT també comporta ampliar l'àmbit de cobertura de TVM al Berguedà i al Solsonès...

Per ara, com que el centre emissor serà al mateix lloc, a Sant Jeroni, l'àmbit de cobertura serà molt igual que el que teníem fins ara. Amb el sistema analògic, no forçosament has de tenir una visió directa des del centre emissor per veure una imatge, perquè es pot reproduir mitjançant rebuts, però això amb la TDT no passa. Per això ens veuran tots les antenes que tinguin visió directa, i poden estar dins o fora del Bages. En el terreny tecnològic, un cop es posin en marxa, abans de l'apagada analògica, els centres emissors d'Olius i Puig-reig, llavors també estarem en condicions d'emetre a les comarques del Berguedà i el Solsonès, i donarem la cobertura que hem de donar a la demarcació que se'ns ha adjudicat.

TVM també experimentarà canvis a nivell de continguts?

L'ampliació de l'àmbit de cobertura ens obliga a fer un cert replantejament dels continguts. Hem de tenir en compte que ens obrim a nous territoris, i és una oportunitat d'arribar a més públic potencial i a més anunciants, és un possible augment del mercat, que tindrà coherència amb l'àmbit de cobertura de Regió7.

En què consistiran els nous continguts?

Estem preparant novetats en el model de programació, basades en l'increment i l'actualització de la informació. Aquestes novetats es presentaran aviat. Ja ho som, però Televisió de Manresa s'ha de consolidar com el referent de la televisió d'informació de les comarques.

El Berguedà i el Solsonès també tindran cabuda en la programació?

No tenim cap voluntat de desatendre les comarques, però també és cert que el negoci no és senzill i que cal adaptar la informació als ingressos que som capaços de generar. Hem de tenir present en els nostres continguts el nou àmbit de cobertura que tindrem.