El dramaturg i ideòleg de la sèrie de TVE Amar en tiempos revueltos, Rodolf Sirera, està convençut que les produccions històriques a la televisió, com en la que ell treballa de guionista, provocaran una "saturació" a l'audiència, com ja va passar amb les sèries contemporànies i de tipus familiar. "Són moviments cíclics", segons explica aquest veterà del teatre valencià.

Amar en tiempos revueltos, La SeñoraEls Borgia són sol alguns exemples de les sèries amb rerefons històric que poblen les cadenes espanyoles i que, a poc a poc, han anat augmentant el seu número, un fet que explica el guionista que "la guerra per les audiències fa que quan un producte o gènere històric es posa de moda, en sorgeixin 24.000 més".

"També és cert que un excés de sèries de tipus familiar ha provocat una certa saturació de l'audiència", afegeix Sirera, qui recorda que va haver-hi una època a la televisió espanyola on "totes les sèries havien de tenir un esquema predeterminat perquè tota l'audiència es veiés representada". Ara, comenta, "s'està avançant en el sentit que hi hagi sèries dirigides a públics més específics", com les produccions històriques.

El també traductor aposta per una televisió en la qual hagi "temàtiques diferents, formats diferents" i els treballadors dels quals es dirigeixin també a "públics diferents". Enfront d'aquests objectius, Sirera destaca els problemes del mercat audiovisual, "una guerra tremendament acarnissada" i en la que, lamenta, "estàs sotmès a la tirania de les audiències", encara que puntualitza que "ara no tant". Hi ha sèries, segons diu, que "fins fa poc queien -deixaven d'emetre's- en el segon o tercer episodi". Sirera posa TV3 com a exemple d'aposta per la ficció pròpia.