La Setmana Santa és una festa molt arrelada en la societat catalana que, no obstant això, es troba directament lligada a la religió catòlica. Aprofitant que avui és dijous sant, el canal 33 recupera Déu amb accent, un documental que mostra l'ampli ventall de creences que conviuen al país, i de quina manera es relacionen amb la resta.

En aquest documental, que es va estrenar dins l'espai de TV3 Sense ficció el mes de desembre passat, deu persones parlen sobre Déu. Jueus, catòlics, musulmans, ortodoxos, protestants, sufís, testimonis de Jehovà i budistes participen en aquest treball coral, i expliquen davant la càmera la seva relació amb allò transcendent.

Catalunya es considera avui en dia un país divers, en molts aspectes. També en les confessions que practiquen els seus ciutadans en un context de llibertat religiosa i estructures institucionals laiques, tot i que a vegades l'arrel catòlica sobresurt en forma de costums. L'Església catòlica conviu en aquests moments amb altres esglésies amb les quals comparteix valors, realitats i identitats.

Una societat cohesionada és una societat que coneix la realitat que l'envolta. Sense coneixement no hi pot haver acceptació sòlida i assumida per tothom. Les religions són un patrimoni individual de cada creient, però la suma constitueix una comunitat que sí que té incidència col·lectiva. Déu, amb accent és una aproximació a un món allunyat per a molts, i molt pròxim per a altres. Però mereixedors, uns i altres de respecte i reconeixement. Encara que sovint s'ha posat la religió com excusa per iniciar guerres i conflictes que comporten la mort de centenars de milers de persones, el cert és que analitzant les perspectives de cada una, l'espectador podrà trobar més punts en comú que diferències.