Televisió de Catalunya va presentar ahir Som dones, una sèrie documental que s'estrena el proper dilluns al canal 33 i que tracta temes universals des d'un punt de vista femení. El nou format de la televisió pública arriba amb l'objectiu d'oferir una visió del món des del punt de vista femení. Nenes, noies i dones de fins a 80 anys, amb situacions vitals i maneres de pensar molt diferents, oferiran cada dilluns la seva història i la seva mirada, única i universal a la vegada.

Miquel Garcia, cap de documentals de TV3, va explicar que amb Som dones han volgut, "de forma molt discreta i molt humil, donar la paraula i escoltar". La directora de l'Institut Català de les Dones, Montse Gatell, va destacar que l'existència de productes audiovisuals d'aquesta mena és "tan important com bàsic per normalitzar una democràcia que és incompleta a hores d'ara". Gatell va dir que les societats occidentals "no ofereixen les mateixes oportunitats d'exercir aquests drets als homes i a les dones".

L'amor, els vincles, el naixement, la mort, el compromís social, el sexe, la feina i la maternitat són alguns dels temes que protagonitzaran cadascun dels 13 capítols, de 25 minuts de durada. Són temes que formen part del dia a dia i que afecten tota la societat.