15 de abril de 2015
15.04.2015

El Consell d'Informatius de TVE reivindica a Europa una televisió plural i independent

18.04.2015 | 07:08

El president i el vicepresident del Consell d'Informatius de Televisió Espanyola, Alejandro Caballero i Xabi Fortes, van defensar ahir a Brussel·les una RTVE "plural, independent, pública i al servei de la ciutadania". Els dos representants del Consell van lliurar un text de denúncia i defensa de la corporació pública als eurodiputats de tots els grups menys el PP.
En el text assenyalen la seva voluntat de denunciar "la manipulació progovernamental que estan patint els seus serveis informatius". En la seva opinió, "les normes deontològiques dels Serveis Informatius de RTVE establertes pel seu Estatut d'Informació, el seu Manual d'Estil i les Normes Bàsiques de Programació s'incompleixen habitualment".
També van denunciar que "l'actual model d'informatius de TVE està caracteritzat per una ocupació dels llocs claus de la direcció i de l'edició d'informatius de persones contractades que no s'han format en els usos i valors de la televisió pública i que procedeixen de mitjans marcats per un biaix ideològic". Caballero i Fortes van explicar que han viatjat a Brussel·les per les aportacions dels seus companys, sense acceptar cap de les ofertes rebudes per part d'algun partit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema