El president de la productora Mediapro, Jaume Roures, va considerar ahir que en el nou concurs de llicències de la TDT que ha de fer pròximament el govern, després de la liberalització del dividend digital, "prevaldran els interessos polítics i no els del sector audiovisual". Roures va fer aquestes manifestacions en un esmorzar informatiu organitzat pel Fòrum de la Nova Comunicació, en què va assenyalar que Mediapro estudiarà les bases del concurs, i si les consideren adequades s'hi presentaran.

Després del tancament de 9 dels 24 canals de TDT en aplicació d'una sentència del Tribunal Suprem que va anul·lar l'assignació d'un múltiple digital a cadascuna de les concessionàries ja que es va realitzar sense concurs el 2010, "el mapa de la televisió s'ha esquinçat" perquè els operadors privats, "que no n'eren responsables, han estat els grans perjudicats" amb aquesta sentència.

D'altra banda, el soci fundador de Mediapro ha anunciat que "a curt termini" tenen el projecte de sortir a borsa "si les condicions del mercat són acceptables" i si és oportú per al desenvolupament de la companyia ja que, ha assenyalat, és un "compromís" amb els seus accionistes i una "manera de continuar creixent". Sobre la compra de Digital+ per part de Telefónica, Roures va alertar que el monopoli "no és bo per al país".

Un nou canal amb Al-Jazeera

En el mateix acte celebrat ahir a Madrid, Roures va anunciar que Mediapro i el grup qatarià Al-Jazeera llançaran el pròxim 1 d'agost a Espanya el canal de futbol de pagament Bein Sports, que distribuiran en totes les plataformes digitals i en el qual es veuran la UEFA Champions League, l'Europa League i altres competicions de futbol internacional.