Ona Bages-Moianès ja està en dansa. Ahir al vespre es va presentar públicament. Comença com un projecte de col·laboració de les emissores locals de Santpedor, Sallent, Santa Maria d'Oló i Sant Fruitós, municipi que ahir va fer d'amfitrió de la presentació. Aquest "bateig" del nou projecte periodístic, com el va definir Josep Martí, secretari de Comunicació de la Generalitat, va tenir l'assistència d'un centenar de persones i la presència del mateix Martí, de Gonçal Mazcuñán, president de la Demarcació a la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, i del director de Rac1, el martorellenc Eduard Pujol, que va tancar les intervencions. També els alcaldes o regidors responsables de comunicació dels municipis van intervenir per encoratjar els joves periodistes que inicien aquest projecte.

Per fer possible formalment la iniciativa s'ha constituït una cooperativa sense ànim de lucre, que té com a ideari dur a terme un projecte de professionalització de la informació de les emissores municipals, amb la idea de compartir continguts i impulsar nous productes de ràdio. La cooperativa neix amb 13 membres que són professionals i col·laboradors d'aquestes emissores.

El periodista santpedorenc Marc Martínez Amat va explicar ahir que es tractava d'una oportunitat per arribar a més públic, una oportunitat per als joves que en aquests moments de crisi han vist com trobaven les portes barrades per accedir al mercat laboral, i una oportunitat per als ajuntaments de disposar d'un serveis de més qualitat.