25 de abril de 2015
25.04.2015

La CCMA sol·licita un dictamen sobre la devolució salarial a TV3

En cas que es declari legalment pertinent, es demanarà una aportació extraordinària al Govern

29.04.2015 | 17:23

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha sol·licitat un dictamen jurídic al departament de la Presidència de la Generalitat sobre si cal mantenir la reducció del 5% dels sous de la plantilla de TV3 o cal tornar els diners als treballadors, tal com ha passat a Catalunya Ràdio, després de la sentència del Suprem. En el cas que el dictamen consideri la devolució legalment pertinent, la Corporació sol·licitarà una aportació de capital extraordinària per fer front al pagament. Amb tot, la direcció de l'ens públic reitera que la solució en cap cas no hauria de passar per reduir més en la compra de programes, ja que podria posar en greu perill la competitivitat de TV3.
L'informe jurídic ha d'establir quina ha de ser la posició de la CCMA; és a dir, si cal esperar el pronunciament judicial a la demanda sobre aquesta qüestió presentada davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pel Comitè d'empresa de TV3 o si hi ha l'obligació legal d'aplicar de forma immediata, com reclama també aquest comitè, la sentència del mateix tribunal per a Catalunya Ràdio a la resta de treballadors de la corporació. Per si l'informe resol per la segona qüestió, la CCMA ha demanat al Govern una aportació extraordinària que permeti afrontar els pagaments.
D'altra banda, el comitè d'empresa de TV3 va informar ahir que s'ha fet una nova reunió de negociació de conveni en la qual s'ha lliurat a la direcció la plataforma de negociació aprovada en referèndum per la plantilla. Els representants de la plantilla també van anunciar el calendari de mobilitzacions que comença la nit del proper 7 de maig amb una vaga parcial prevista per l'inici de la campanya electoral.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema