Noruega es convertirà en el primer país del món que elimina el sistema de ràdio per freqüència modulada (FM), deixant pas a les noves tecnologies, que permeten escoltar les emissores a través d'Internet. Els pocs transistors que existeixen ja tenen data de caducitat: A partir de l'11 de gener del 2017 s'apagarà la FM i deixaran de poder rebre cap emissora. La mesura ha estat explicada pel ministeri de Cultura del país escandinau, que ha informat que té previst potenciar la coneguda com DAB (Digital Audio Broadcasting), un sistema que ja gaudeix d'una gran popularitat a Noruega, amb 22 emissores diferents que es poden escoltar arreu del país gràcies a Internet. Ara només 5 emissores emeten encara per FM.

Mitjançant un comunicat, el ministeri noruec ha informat que, gràcies al DAB, els oients podran rebre un ampli ventall d'emissores que fomenten la pluralitat, en tots els sentits, i que inclou noves funcions, millor qualitat i un so contra el qual la FM no pot competir. La nova tecnologia, que segons molts experts s'implantarà també arreu d'Europa en els propers anys, disposa d'una potent infraestructura al país escandinau on el 55% de les llars té un aparell amb un terminal adaptat per DAB.

Segons una informació de la BBC, el país escandinau estima que la digitalització de les seves emissions nacionals de ràdio suposarà un estalvi proper als 23 milions d'euros. El cost de transmetre canals de ràdio nacional a través de la FM és vuit vegades més gran que a la xarxa DAB. L'apagada de la FM es portarà a terme de forma organitzada, per territoris, segons ha informat el ministeri de Cultura noruec.

De moment, el principal afectat per aquesta mesura és el sector de l'automòbil. El 80% dels vehicles que circulen per Noruega no tenen transistors adaptats, pel que s'haurà de disposar un pla per canviar aquesta situació.