El programa del 33 Ànima s'acomiadarà aquesta nit, a partir de les 23.15h, dels espectadors després de sis anys en antena. L'espai que presenta i dirigeix Toni Puntí oferirà un extens resum del que han donat de si tots aquests anys, en els quals dilluns rere dilluns s'ha apropat d'una forma desimbolta i alhora seriosa a l'escena cultural catalana.

En l'entrega d'aquesta nit, l'audiència podrà recordar els millors moments dels primers quatre anys, en què l'espai es feia des d'un plató atenent totes les disciplines artístiques. Però, bàsicament, es podran veure imatges dels últims dos anys, en què el programa s'ha especialitzat en arts escèniques a través d'entrevistes i reportatges gravats a l'exterior. L'últim capítol també oferirà resums personalitzats dels reporters Jofre Font i Júlia Bertran, presents des del primer dia. A més, Ànima recuperarà la careta original i es tancarà amb el videoclip de Mishima de la sintonia original del programa, la cançó Guspira, estel o carícia.

La nova aposta del 33

El nou projecte d'actualitat cultural que la direcció de la CCMA està dissenyant des de fa mesos començarà a emetre's la segona quinzena de maig. A més d'Ànima, el nou projecte també comportarà la desaparició de l'espai literari Via Llibre. Per contra, Cinema 3, que s'emetia pel 33 i per TVC, es mantindrà a la graella de TV3.

Segons la direcció de la CCMA, els equips de redacció, producció i realització s'incorporaran al nou projecte transversal d'actualitat cultural del canal i s'insisteix que no es deixarà de fer "cap contingut", sinó que s'ha reformulat el canal amb la finalittat de potenciar la informació de totes les disciplines culturals.