El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, va rebutjar ahir la denúncia del PSOE sobre manipulació a RTVE, en assegurar que "no es practica" i que "seria ofensiva per als mateixos professionals" de la Corporació. El ministre responia així en el Ple del Congrés a una pregunta del socialista Germán Rodríguez Sánchez sobre què pensa fer el govern davant la denúncia de manipulació i propaganda governamental presentada pel Consell d'Informatius al Parlament Europeu.

Montoro va assegurar que la responsabilitat del ministre d'Hisenda "no serà mai decidir ni tan sols opinar sobre els continguts dels informatius", sinó amb relació a la gestió economicofinancera de l'ens. "I aquest és el paper que estem fent des del principi de la legislatura", en contra "de la ruïna" en què el govern socialista va sumir RTVE. El polític conservador va dir "no entendre gens el sentit de la pregunta" i va criticar que els socialistes li hagin preguntat ja diverses vegades sobre la manipulació de RTVE i cap sobre el creixement econòmic, ni sobre la reducció del dèficit. Montoro va demanar deixar que els professionals de l'ens actuïn en llibertat de criteri "i, a partir d'això, guanyarem en l'equilibri de la comunicació".

Per la seva banda, el diputat socialista va acusar el govern de "posar la televisió pública al servei del PP" des de l'inici de la legislatura, que "va estrenar canviant la llei per poder imposar el president de la Corporació amb el seu dit"

Els criteris d'objectivitat de la televisió pública han motivat una incessant pluja de crítiques per part de diversos sectors de la societat. El president i el vicepresident del Consell d'Informatius de RTVE, Alejandro Caballero i Xavier Fortes, es van reunir a Brussel·les el 14 d'abril passat amb alguns eurodiputats espanyols per denunciar la falta de pluralitat i independència dels telenotícies que emet RTVE.