17 de febrer de 2017
17.02.2017
40 Años
40 Años

Els consells d'informatius de RTVE demanen al Congrés garantir la independència

Els representants de la televisió, la ràdio i els mitjans interactius entreguen un manifest avalat per 2.225 signatures

17.02.2017 | 00:04

Representants dels tres consells informatius de RTVE -TVE, RNE i interactius- van lliurar ahir al Congrés dels Diputats un manifest amb el suport de 2.225 signatures en el qual demanen que es garanteixi que la corporació sigui un «servei ciutadà» i no treballi «al servei de cap partit, ni de cap govern».

L'escrit amb les signatures de suport, en què reclamen un consens per a la reforma de la ràdio i la televisió públiques, va ser remès als portaveus dels grups parlamentaris i als de la Comissió de Control de RTVE.

Els consells d'informatius reclamen que es defensi els professionals de l'ens de «decisions discrecionals» i subratllen que la legislació estableix que el servei públic de ràdio i televisió és «essencial» per a la comunitat i la cohesió de les societats democràtiques.  

En declaracions als mitjans al Congrés, el president del Consell d'Informatius, Alejandro Caballero, va assegurar ahir que la xifra de signatures és «històrica» en la defensa que la corporació «sigui un servei ciutadà».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema