19 de febrer de 2017
19.02.2017
40 Años
40 Años

Les claus del programa del Canadà per acollir refugiats, aquesta nit a «30 minuts»

El programa de TV3 emet un treball sobre la política d'asil de Justin Trudeau, que ha permès l'arribada de 35.000 sirians

19.02.2017 | 00:12

A excepció d'Alemanya, on la cancellera, Angela Merkel, comença a pagar políticament la seva generositat en l'acollida de l'èxode sirià, i Itàlia, sola davant l'arribada massiva de refugiats, la resta dels països europeus s'ha mostrat incapaç d'abordar la crisi humanitària generada pel conflicte sirià. S'imposa el tancament de fronteres, la falta de compliment dels compromisos adoptats, l'absència de solidaritat comunitària... La inexistència d'una política d'acollida clara obliga centenars de milers de persones a marxar pel seu compte i a posar en risc la seva vida.

Enmig del gran desconcert europeu, el Canadà ha posat en marxa un model que ja ha permès l'arribada al país d'uns 35.000 sirians. El govern del jove primer ministre liberal Justin Trudeau va decidir enviar uns 600 funcionaris als camps de refugiats massificats del Líban, Turquia i Jordània per organitzar l'acollida al Canadà.

El reportatge Benvinguts al Canadà, que el programa 30 minuts estrena aquesta nit a TV3, recull els casos d'Abdou, Raiss, Elada o Feras, refugiats que han pogut refer la vida lluny de les bombes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema