19 de març de 2017
19.03.2017
40 Años
40 Años

«30 minuts» aprofundeix en la problemàtica de les armes als instituts d'EUA

El documental visita l'estat d'Ohio per comprovar com es viu als centres educatius el fet que els professors vagin armats

19.03.2017 | 00:12

La repetició de les massacres a les escoles i instituts dels Estats Units, causades majoritàriament per antics alumnes amb un profund sentiment de rancor o per estudiants frustrats que cursen estudis als centres atacats, ha conduït al paroxisme una part de la societat nord-americana. Els últims temps, molts estats del país han seguit l'exemple de Texas: l'any 2007, les autoritats locals van autoritzar els professors d'escoles i instituts a portar armes a l'interior dels centres educatius.

Els autors del reportatge Armes a les aules, el documental que s'estrena aquesta nit al programa 30 minuts de TV3, visiten un d'aquests estats, el d'Ohio, on els professors van armats. S'assisteix al curs d'aprenentatge dels ensenyants de l'escola Sydney amb un professional. Se simula l'acció d'un tirador que irromp a l'escola, les instal·lacions de la qual s'utilitzen com a escenari real, i els moviments que han de fer els professors per neutralitzar l'atac. El reportatge segueix els passos de Diane, una professora amb alumnes de 7 i 8 anys: «tampoc no sóc bombera i, arribat el cas, miraré de salvar per tots els mitjans els meus alumnes».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema