02 de juny de 2017
02.06.2017
40 Años
40 Años

Coco Comin: «també s'hauria d'educar de coll cap avall»

?La coreògrafa barcelonina repassa a Manresa la seva trajectòria vital

01.06.2017 | 23:55

La reconeguda coreògrafa Coco Comin considera que les escoles haurien d'introduir l'educació del cos, més enllà de la part intel·lectual. La coreògrafa va reivindicar, durant la conversa que va mantenir dimecres amb la periodista Mar Poyato, la importància de l'educació corporal per a la vida, independentment de l'ofici que es triï. «A les escoles també haurien d'educar de coll cap avall. S'aprendria a buscar l'equilibri, a anar rectes», va argumentar.

La conversa va dur Comin a fer un repàs vital. Va parlar de la seva vocació per la dansa, dels seus inicis i dels seus espectacles, del món de la dansa i dels musicials, del ballet clàssic i del claqué.

Coco Comin va canviar el bàsquet pel ballet als 7 anys i, des d'aleshores, no l'ha deixat ni té intenció de fer-ho. Als 19 anys va crear una escola amb 50.000 pessetes que havia estalviat treballant un any de secretària de direcció en una empresa farmacèutica. Només tenia set alumnes. Ara en té 1.200 i n'ha ensenyat a ballar a prop de 40.000. La coreògrafa assegura que al primer minut de conèixer un alumne ja sap si triomfarà. Ho detecta per com parla, per com se li il·luminen els ulls quan explica per què vol dedicar-se a les arts escèniques.

Comin coneix les interioritats dels concursos de talents perquè n'ha estat jurat i assegura que no ajuden a construir carreres artístiques sinó a destruir-les. «Als concursos televisius tot és fals. Donen la visió que en quatre mesos et fas artista. Per ser artista també s'ha de ser intel·ligent i culte». Detesta la paraula fama perquè «l'objectiu dels joves ha de ser assolir el triomf personal. Qui busca la fama serà un desgraciat perquè la fama és efímera». I alerta d'una generació de joves que no aguanten bé la pressió perquè tenen poca fortalesa psíquica. Comin i Poyato van repassar musicals d'èxit i les intimitats dels rodatges dels anuncis de televisió de Freixenet protagonitzats per estrelles del cinema.

El cicle Pessics de Vida és organitzat per la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i el Centre Cultural El Casino de Manresa. El proper convidat serà Krzysztof Charamsa, el sacerdot que va ser expulsat del Vaticà per ser homosexual. Conversarà amb el periodista Francesc Serrat el 14 de juny.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema