L'actor català Francesc Lucchetti, conegut sobretot per nombroses sèries televisives de TV3, va morir ahir als 73 anys com a conseqüència d'un infart. Lucchetti havia treballat en teatre, cinema i televisió, on va destacar pels seus papers en sèries com El cor de la ciutat, Laberint d'ombres, Nissaga de poder, Pedralbes Centre, Poble Nou i, últimament, a La Riera, on interpretava el personatge del Mauri.

Nascut a Barcelona el 1944, va estudiar a l'Institut del Teatre i va iniciar la seva carrera en l'àmbit del teatre independent amb grups com La Pipironda, el TEC o el GTI. En la seva trajectòria professional, va participar en un gran nombre d'obres teatrals, com Marat Sade, de P. Weiss, El cafè de la marina, de Josep M. de Sagarra, Maria Rosa, d'Àngel Guimerà, El manuscrit d'Alí Bei, de Josep Maria Benet i Jornet, o Forasters i Agost, ambdues dirigides per Sergi Belbel.

Lucchetti va debutar com a autor dramàtic el 1989 amb l'obra Mal viatge, que va dirigir la seva companya Lourdes Barba. Com a actor cinematogràfic va treballar en tres llargmetratges.

L'actor formava part d'una família amb gran vocació teatral: era germà del també actor Alfred Lucchetti, mort el 2011, i oncle de Tito i Mònica Lucchetti. Un altre germà seu, Antoni, havia estat regidor de l'Ajuntament de Barcelona els anys 90.