L'endemà d'haver acomiadat La Riera, TV3 ja té un nou projecte de ficció entre mans. Segons va informar ahir mitjançant un comunicat, Com si fos ahir es convertirà en la nova aposta de la televisió pública per a la sobretaula a partir del mes de setembre. Dirigida per Sònia Sánchez i amb idea original i direcció argumental de Núria Furió, la sèrie girarà al voltant d'una colla d'antics amics que es retroben al cap de 25 anys. Entre els protagonistes, els espectadors es retrobaran amb cares conegudes de la cadena com Marc Cartes, Àurea Márquez, Eduard Farelo i Sílvia Bel.

Núria Furió, que ha participat com a guionista en sèries d'èxit com Plats bruts o La Riera, explica com va trobar el fil de l'argument de Com si fos ahir: «Tots tenim amics que es van perdre en el temps, i a tots ens faria gràcia retrobar-los. I quan ho aconseguim és maco continuar allà on ho vam deixar. Posar-nos al dia no és el més urgent. Ja sorgirà». Sònia Sánchez, que ha liderat sèries com Infidels i Nissaga de poder, està molt satisfeta del repartiment d'aquest nou projecte, i també de la resposta que ha tingut per part dels actors: «Els fa tanta il·lusió com a nosaltres trobar-se i compartir aquest viatge. A través d'ells compartirem les tardes amb uns personatges que estan una mica espantats per si estaran a l'alçada en aquest retrobament, tot i que no s'ho perdrien per res del món».

Realitats urbanes

Com si fos ahir transcorre a Barcelona i els protagonistes viuen repartits per tota la geografia de la ciutat. La sèrie mostra una realitat urbana on tenen cabuda tots els aspectes de la vida de persones normals i corrents, de diferents nivells socials i econòmics, que es fiquen en merders, però merders sense truculència. Poden viure grans tragèdies, com la mort d'un ésser estimat, i a la vegada estar distrets perquè aquella persona tan atractiva de la feina els ha dedicat una mirada especial.