03 de desembre de 2017
03.12.2017
40 Años
40 Años

«30 minuts» aborda aquesta nit el fenomen de la venda ambulant

?El reportatge «Plegar la manta» dóna veu a tres homes que subsisteixen amb la pràctica

03.12.2017 | 00:30

Aziz Faye, Lamine Sarr i Fatou Mbaye fa més de 7 anys que van arribar a Catalunya des del Senegal. Són tres dels centenars de venedors ambulants que hi ha actualment al país. TV3, en coproducció amb Batabat, aborda aquesta nit el fenomen de la venda ambulant amb el reportatge Plegar la manta, que s'estrena al programa 30 minuts. Per fer-ho, entrevisten manters i exmanters que busquen la manera de deixar la venda ambulant i trobar una feina regularitzada.

Els tres protagonistes del documental durant molt de temps no han tingut permís per treballar legalment, és per això que s'han dedicat a la venda ambulant. Tots tres són del Senegal, com la gran majoria de persones migrants que es guanyen la vida amb el que s'ha popularitzat com a top manta. Ara tots tres exploren diverses alternatives per deixar la manta, però tenen clar que crear una cooperativa o la seva pròpia marca de roba no són la solució definitiva per a tots els venedors ambulants.

El reportatge dóna veu, a més de les mateixes persones que es dediquen a la venda, a institucions, entitats de drets humans i comerciants, que mostren la seva perspectiva sobre la problemàtica. Totes coincideixen a assenyalar les traves legals amb què es troben les persones que arriben a Espanya a la recerca d'oportunitats laborals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook