Núria Roca torna set anys després a Mediaset, on «més a gust» s'ha sentit fent televisió, amb un format de dating xou per a ella inèdit, de manera que Singles XD suposa «un repte» que li «posa les piles».

Arrenca el 12 de desembre a Cuatro i s'emetrà de dilluns a divendres a les 15.45 hores, una franja «molt complicada en la qual ja hi ha programes absolutament consolidats» -com Zapeando, al qual no va poder vèncer Dani&Flo», ara substituït per Singles XD- amb Roca i cinc «millenials» en cerca «de parella, una aventura o amistat» i «demanant permís per fer-nos un espai», cosa que sap que «no serà fàcil», reconeix la presentadora en una entrevista.

Juga a favor seu, assegura la presentadora, que és «un bon format, molt màgic», original de Mediaset, amb «molts ingredients que el fan especial: s'emetrà diàriament, en directe i parla d'emocions; volem divertir-nos». En un plató que simula un pis de solter es reuneixen Ángel Rubio (24 anys), «el gendre que tota mare voldria tenir» i apassionat per la música; Shara Tamarit, una soltera «boja i rara» de 22 anys; Kevin Van Krimpen, un «faldiller amb èxit entre les noies» de 23; Ana Miranda, una actriu i model «molt completa» als 24 anys; i Francesco Carrión, un «ciutadà del món amb passat futboler», el més veterà, amb 28.

A aquesta «casa» arribaran visites que volen conèixer un dels «singles», que decidiran si tenen o no una cita i eleven la categoria del seu admirador a la de «conqueridor», dels quals poden acumular un màxim de dos i la resta seran acomiadats.

En aquest joc de conquestes l'espectador serà «un confident més, donarà consells a través de les xarxes socials o de l'aplicació del programa, i fins i tot podrà sol·licitar una cita», detalla Roca, el paper de la qual serà el de «repartir joc amb ells, formar part de les seves confidències i fer de connexió entre el públic i els 'singles'».

Amb Singles XD, Roca fa un parèntesi en la seva «meravellosa» etapa en la ràdio, on ha passat quatre anys amb un matinal a Melodia FM, perquè el seu nou programa requereix «un compromís absolut», i torna a la televisió, la qual cosa li venia «molt» de gust després de la seva experiència a Fantastic Duo a La 1 i la seva brevíssima i decebedora experiència a Tv3. «Em venia molt de gust fer tele», insisteix.