TV3 i Catalunya Ràdio escalfen des de fa setmanes els motors de La Marató, dedicada aquest any a les malalties infeccioses. Ahir, dijous, van presentar els darrers detalls del programa, que tindrà 15 hores de durada i que estarà presentat per Helena Garcia Melero amb l'ajuda de Ferran Aixalà. Amb tot, diumenge no estaran sols, ja que també s'incorporaran al programa solidari els professionals dels informatius dels mitjans públics, els protagonistes de Merlí, Està passant, el Super3 o Quim Masferrer, entre molts d'altres.

En aquesta edició de La Marató, el logotip estarà ple de bacteris i virus i diversos presentadors i actors de la cadena i la ràdio superaran reptes per tenir-lo net al final del dia. També com a novetat, el polsador que actualitza el marcador ja no serà només al plató sinó que circularà pel país per portar La Mataró a diferents escenaris de Catalunya.

Com en cada edició, hi col·laboraran cares conegudes de la televisió i la ràdio públiques, i inclourà actuacions humorístiques i musicals. La banda del programa d'aquest any la formen els components dels Pastorets Rock, un grup lleidatà amb 15 anys d'experiència, i amb un mestre de cerimònies conegut per TV3 com Ferran Aixalà. També inclourà interpretacions del cantautor ebrenc Joan Rovira, els P.A.W.N Gang, Circ Vermut, La Veronal, el Mag Lari, La Casa Azul i una formació creada especialment per al programa, Les Meleros.

De nou, les seus telefòniques seran l'epicentre dels donatius des de les quals els voluntaris atendran les trucades: més de 1.000 línies d'atenció i 2.400 voluntaris.

La Marató arrencarà diumenge 17 de desembre amb un programa de 15 hores de directe a TV3, de 10 del matí a 1 de la matinada, amb Helena Garcia Melero, i de 6 hores, de 8 a 2, a Catalunya Ràdio amb Ricard Ustrell.