Convertit en tot un clàssic de la graella televisiva de Nadal, Masterchef Junior torna aquesta nit a La 1 de Televisió Espanyola amb una cinquena edició «espectacular» que promet «emoció» amb una nova generació de joves aspirants a xef. «Serà el tret de sortida a aquestes festes que sobretot seran tendres, perquè si alguna cosa té aquesta edició de Masterchef Junior és tendresa», explica la presentadora Eva González sobre una edició que tornarà a tenir el jurat format per Pepe Rodríguez, Samantha Vallejo-Nágera i Jordi Cruz.

Es tracta de la generació «més jove» del format de la televisió pública, amb setze petits cuiners entre 8 i 12 anys, que s'estrenaran avui a Sanlúcar de Barrameda (Cadis) com a primer escenari d'una edició que passarà per Disneyland París i el Festival de Sant Sebastià. A la localitat gaditana en la qual es desenvoluparà el primer episodi, vint joves cuiners hauran de demostrar tots els seus trucs gastronòmics en una prova en la qual estaran en joc els davantals dels setze concursants definitius d'aquesta nova edició. Entre els candidats hi ha un «senyor amb cos de nen», un apassionat de la gastronomia xinesa que somnia ser arqueòleg o una nena que té 9 anys i «domina la cuina francesa i espanyola gairebé com el seu cosí», l'actor Miguel Ángel Muñoz, que es va proclamar guanyador de la primera edició de Masterchef Celebrity.

I entre les personalitats que visitaran el plató d'aquest reeixit concurs hi ha el nou vencedor de la versió celebrity, Saül Craviotto, acompanyat amb la resta de companys d'edició com Silvia Abril, José Corbacho i Patricia Montero.

També hi assistiran Adexe & Nau, Roberto Leal, Pablo Rivero i Eneko Sagardory, a més de gua-nyadors d'anteriors edicions com Jorge Brazalez, de Masterchef 5, o Paula i Maria, guanyadores, respectivament, de la quarta i la tercera edició de la versió infantil.

El jurat els inculcarà la importància d'utilitzar productes de temporada i aliments de proximitat i de fer un ús responsable de les matèries primeres, i, per superar els reptes, els concursants disposaran d'un ajudant «molt especial», un robot cuiner anomenat Chefito.