El 8 de desembre del 1980 John Winston Lennon va ser abatut d'un tret a l'entrada de l'edifici Dakota, el seu lloc de residència i un enclavament ple d'estranyes referències. Els habitatges, construïts en ple centre de Manhattan i només a l'abast d'il·lustres propietaris, com Lauren Bacall, Rudolf Nureyev o la mateixa Yoko Ono, que encara viu allà, són també famosos per haver estat a l'escenari de la pel·lícula de Roman Polanski La semilla del diablo i també perquè sobre ells corren diferents llegendes. Si el lloc sembla predisposat al misteri, les vivències del músic entren de ple en ell. La policia de Nova York ha trobat recentment els diaris de John Lennon robats el 1981, un any després de la mort del músic. Els quaderns trobats llancen llum sobre algunes de les qüestions que semblaven preocupar l'exmembre dels Beatles, entre elles, la seva relació amb la màgia, el xamanisme i el més enllà, com també l'interès pels ovnis i la vida extraterrestre, la seva estranya sincronia amb el número 9 i els seus vincles amb el poder; una suma de circumstàncies que fins i tot va arribar a fer-li pressentir la seva pròpia mort.

Sobre tot això tractarà la propera edició de Cuarto Milenio, que Cuatro emetrà avui en hora punta, a les 21.30 h.

A més dels misteris al voltant de la figura de Lennon, n'hi ha altres que afecten a la figura de Mark Chapman, el seu assassí, un personatge contradictori sobre el qual s'ha especulat molt. Què el va portar a matar una de les icones de la pau? És cert que era un fanàtic religiós? Es tractava d'un pertorbat o va ser manejat per altres? Es va inspirar, com s'ha dit, en l'obra El guardián entre el centeno per cometre el crim?

El programa desgranarà el contingut dels quaderns ocults de Lennon i les claus al voltant de l'enigmàtic Mark Chapman, amb dades inèdites i rellevants, com l'entrevista que el mateix Chapman va concedir a Larry King el 1992. Iker Jiménez tindrà la col·laboració del criminòleg Vicente Garrido, d'Amaiur Elizari, autor de Los 9 de John Lennon, i del periodista Santiago Camacho.