15 de febrer de 2018
15.02.2018
40 Años
40 Años

«La substància», un viatge entre Cadaqués i la Xina, al canal 33

?«El documental» descobreix la rèplica construïda pel gegant asiàtic de l'idíl·lic municipi empordanès

14.02.2018 | 23:36

El programa El documental del canal 33 estrena aquesta nit, a partir de les 22.55 h, La substància, una coproducció de la televisió pública catalana que proposa un viatge entre Cadaqués i la seva rèplica a la Xina. El documental nar-ra com l'any 2010 una delegació de l'empresa China Merchants Group es va presentar a Cadaqués amb la missió de prendre apunts per construir, en un futur, una rèplica de l'emblemàtic municipi de la Costa Brava, refugi de Salvador Dalí, a la Xina.

Sis anys més tard, la jove emprenedora Tingting, que viu a la ciutat de Xiamen, es compra un pis a Kadakaisi, la rèplica xinesa de Cadaqués. Decideix passar-hi un cap de setmana per desconnectar del seu dia a dia en una ciutat que està en constant ebullició. Aquest és el punt de partida de La substància, un documental que navega entre l'original i la rèplica, la realitat i el somni, el temps i la memòria, a través dels paisatges que ofereixen Cadaqués, Kadakaisi, Xiamen i el cap de Creus.

El llargmetratge, dirigit per Lluís Galter, és una iniciativa del Màster de Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra. És una producció de TV3, Lastor Media, Mallerich Films, Paco Poch Cinema i Alina Film.

Prèviament, a les 21.55 h, el programa recupera la figura de Joan Miró, amb la reemissió d' Els rastres fosforescents dels caragols.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema