22 de febrer de 2018
22.02.2018
40 Años
40 Años

La Marató de TV3 d'aquest any serà dedicada al càncer

El programa solidari de la televisió pública se celebrarà el diumenge 16 de desembre

22.02.2018 | 15:02
El marcador de la Marató.

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio d'aquest any estarà dedicada aquest any al càncer i destinarà la recaptació a l'esforç divulgatiu i impulsor de la recerca biomèdica a la malaltia, que representa la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones.

A més, la taxa d'incidència del càncer és molt alta entre la població, ja que es calcula que al llarg de la vida afectarà un de cada dos homes i una de cada tres dones. La nova edició del programa solidari de TV3 se celebrarà el diumenge 16 de desembre.

Segons el departament de Salut, els casos d'aquesta malaltia creixeran fins al 2025 per l'envelliment de la població, tot i que es preveuen que la incidència es redueixi posteriorment gràcies a les campanyes d'educació en salut, ja que segons els experts, el 40% dels casos es podrien prevenir amb uns hàbits de vida saludables, com fer exercici, seguir una dieta equilibrada, controlar el pes, limitar el consum d'alcohol i abstenir-se de fumar, entre d'altres.

La temàtica d'aquesta edició ha estat aprovada pel Patronat de la Fundació a proposta de la Comissió Assessora Científica a partir de les sol·licituds rebudes en l'última convocatòria de propostes.

Des del 1992, La Marató ha recaptat més de 170 milions d'euros i ha finançat 794 projectes de recerca que han implicat 7.300 investigadors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema