n L'Associació de Mitjans d'Informació (AMI) ha anunciat la incorporació de l'agència de notícies Europa Press com a membre de ple dret. D'aquesta manera, l'AMI fa un pas més en la seva estratègia d'obrir-se a tots els mitjans informatius, independentment del suport que utilitzin o de la seva posició en la cadena informativa.

Aquesta incorporació es produeix després de l'entrada a l'AMI de l'Agència Efe el mes de febrer passat, que reforçava el paper de l'associació com a defensora de l'excel·lència informativa i la llibertat d'expressió en nom dels mitjans d'informació.

L'AMI representa i actua com a interlocutor dels mitjans informatius espanyols davant institucions nacionals i internacionals i associacions de mitjans arreu del món. En l'actualitat inclou més de 80 mitjans d'informació nacionals i regionals, generalistes i esportius, que fan a Espanya la seva activitat de recerca, cobertura i divulgació de l'actualitat informativa nacional i internacional, en suport paper i digital.

La seva missió és treballar per una informació lliure i independent a l'Estat espanyol, defensar els interessos econòmics dels seus associats i reivindicar l'activitat dels mitjans d'informació.

Per la seva banda, Europa Press és la principal agència de notícies privada de l'Estat espa-nyol. Fa una cobertura completa i permanent de l'actualitat des de tots els angles. La seva presència en tot el territori li permet oferir exhaustius serveis informatius autonòmics i locals. Els seus nombrosos serveis nacionals es completen amb un ampli servei informatiu internacional fet en col·laboració amb les principals agències de notícies del món.