14 de abril de 2018
14.04.2018
40 Años
40 Años

«El documental» estrena aquesta nit «Sinaia, més enllà de l'oceà»

La producció, dirigida per Joan López Lloret, recull les veus de l'exili dels republicans espanyols que van anar a Mèxic

13.04.2018 | 23:56

n El programa El documental (22.40 h, canal 33) emet avui Sinaia, més enllà de l'oceà, una coproducció de TV3 dirigida per Joan López Lloret que recull les veus de l'exili dels republicans espanyols que van viatjar fins a Mèxic a bord del Sinaia, el 1939. El 25 de maig del 1939, el vaixell Sinaia va salpar des del port francès de Seta rumb a Mèxic amb més de 1.300 exiliats espanyols, que estaven confinats en camps de concentració a França. Aquest viatge els oferia l'oportunitat de començar una nova vida en un país desconegut i lluny de la repressió franquista i la misèria dels camps.

El documental reprodueix en un vaixell de contenidors la mateixa ruta que va seguir el Sinaia per l'oceà atlàntic. Al mercant navegant, al dia a dia de la seva tripulació s'hi sumen les veus dels refugiats, ara avis i àvies, que reviuen aquella època. Per a alguns dels testimonis, que relaten les seves històries amb records difuminats, aquesta travessia va suposar una mena de transició entre la guerra, la mort, la derrota, l'exili i un horitzó que s'obria amb noves esperances.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook