n El 33 estrena la pel·lícula documental Demà ( Demain), dirigida per Cyril Dion i Mélanie Laurent. Es tracta d'un viatge arreu del món amb l'objectiu de trobar persones, organitzacions i idees que lluiten contra el canvi climàtic. El treball va ser guardonat amb el premi a millor documental als premis César 2016 de l'Acadèmia del Cinema Francès.

El punt de partida de la pel·lícula és un estudi en què Elizabeth Hadly i Anthony Barnosky, juntament amb altres científics, anuncien la possible desaparició de part de la humanitat d'aquí al 2100. L'article Approaching a state shift in Earth's biosphere ( Aproximació a un canvi d'estat en la biosfera terrestre) es va publicar a la revista científica Nature el juny del 2012.

Va ser aleshores quan Cyril Dion i Mélanie Laurent van decidir posar en marxa el projecte de la pel·lícula. Els directors es van proposar, juntament amb un equip de quatre persones més, iniciar la seva pròpia investigació. Un viatge que inclou deu països d'arreu del món amb l'objectiu d'esbrinar què està causant aquesta catàstrofe i, sobretot, com es pot impedir.

A Demà ( Demain) es pot veure el testimoni de persones pioneres que reinventen l'agricultura, l'energia, l'economia, la democràcia i l'educació per canviar el món d'avui i tenir un món millor demà. Posant en pràctica aquestes iniciatives positives, que ja s'apliquen i funcionen en alguns llocs, i demostrant que funcionen, Dion i Laurent comencen a adonar-se de com podria ser el món de demà.

La pel·lícula, que també fa una mirada sobre la societat, es pregunta què passaria si es mostressin solucions i s'expliquessin històries en positiu com a fórmula per resoldre els problemes ecològics, econòmics i socials.

El canal 33 estrena avui la pel·lícula a les 21.35 h.