n La despesa total en serveis de telecomunicacions electròniques de les llars que van contractar un paquet quíntuple, que inclou la telefonia i la banda ampla mòbil i fixa i la televisió de pagament, va arribar als 78,7 euros mensuals al final del 2017, fet que suposa un increment del 6,5% en relació amb l'any previ.

Segons els resultats de Panel de Hogares de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), aquesta despesa també inclou despeses facturades per valor de 13,4 euros, com els associats a les línies mòbils de postpagament no empaquetades o els consums en excés de les tarifes planes i altres serveis addicionals que la llar pot contractar en el paquet, com més canals de televisió.

Hi ha hagut aquest increment per la tendència creixent de contractar més línies mòbils, que ha passat d'1,8 per llar a 2,4. També s'han fet millores en les prestacions d'aquests paquets quíntuples, com l'increment de la velocitat de banda ampla fixa i els augments en la capacitat de dades al mòbil.