n Joaquim Maria Puyal va anunciar ahir a través del perfil de Twitter de La TdP que deixa les transmissions dels partits del Barça a Catalunya Ràdio. El veterà periodista, que des de la temporada 1968-1969 retransmet els partits del Barça de futbol, ha decidit tancar aquesta etapa de la seva vida radiofònica. Puyal va voler deixar clar que no es tracta d'una retirada total: «No em jubilo. Vull reorientar la meva activitat professional». I per aquesta raó, després de 50 anys de transmissions de futbol, amb més de 3.000 partits i esdeveniments esportius, el periodista deixarà de ser la veu que narrava els gols, les jugades, les alegries i les decepcions de l'equip blaugrana.

Després de l'anunci de Joaquim Maria Puyal, el Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, reunit ahir, va expressar en un comunicat el seu agraïment «per tots aquests anys de dedicació i d'excel·lència». Núria Llorach, vicepresidenta de la CCMA, va reaccionar amb la següent piulada a Twitter: «Moltes gràcies, mestre Puyal. Passió, exigència i innovació constant han marcat una trajectòria que ha estat escola i referència de les transmissions de futbol en català».

Llicenciat en filologia romànica, en periodisme i doctor en lingüística per la Universitat de Barcelona, Puyal va començar a col·laborar a Ràdio Barcelona a l'edat de 18 anys. Va estar en aquesta emissora fins al 1985 i va arribar a narrar més de 500 partits en castellà entre 1968 i 1976, el primer un Barcelona-Còrdova. El periodista ha radiat partits de mundials de futbol, d'europeus de bàsquet, combats de boxa, curses de Fórmula 1 i tornejos de tennis, però es va donar a conèixer quan es va dedicar a narrar els partits del Barça.

Després del final de la dictadura franquista i l'inici de la transició, el 5 de setembre del 1976 va ser el primer locutor de ràdio que a reprendre les retransmissions en català. Durant un temps, Puyal va compatibilitzar la ràdio amb la televisió. Al circuit català de Televisió Espanyola va presentar Vostè pregunta, un programa pel qual va rebre un premi Ondas el 1979. El 1985 va dirigir i va presentar a TV3 Vostè jutja i després La vida en un xip ,que va estar tres temporades en antena.