n Les Federacions Internacional i Europea de Periodistes (FIP i FEP) s'han sumat a les condemnes a la «brutal» agressió al fotoperiodista Jordi Borràs dilluns passat després de cobrir un acte polític a Barcelona i han sol·licitat una investigació «immediata» per esclarir els fets i sancionar l'agressor.

Segons el diari digital El Món, per al qual treballa Borràs, el fotoperiodista es trobava caminant pel centre de la ciutat comtal quan un home el va reconèixer i es va apropar fins a ell al crit de «viva Franco» i «viva España». Posteriorment, el va agredir amb diversos cops de puny a la cara i va mostrar una placa amb la qual es va identificar com a Policia Nacional. Borràs va ser atès pels serveis mèdics ja que tenia el nas trencat i diverses contusions.

Aquestes condemnes se sumen a les que han fet altres organitzacions com el Col·legi de Periodistes de Catalunya, l'AMIC, el Grup de Periodistes Ramon Barnils i també diferents personalitats com el president de la Generalitat de Catalunya, entre d'altres.