n El año de la plaga serà un dels títols que participarà a la secció oficial de la 51a edició del Festival de Sitges, una cita de referència dedicada al cinema fantàstic i de terror. La pel·lícula es basa en la novel·la homònima de l'escriptor català Marc Pastor i és dirigida per Carlos Martín Ferrera, amb la participació de TV3. El fim està ambientat en una Barcelona a les portes d'una invasió alienígena i és protagonitzat pels actors Ivan Massagué, Ana Serradilla, Miriam Giovanelli, Sílvia Abril i Juanra Bonet.

Després de fer-se un lloc dins el món de la ciència-ficció amb els films Zulo (2005), premi especial del jurat internacional en el Festival de Sitges, i Suspicious Minds (2010), guanyador de dues Biznagas de Plata al Festival de Màlaga, Carlos Martín Ferrera ara torna amb una adaptació literària que portarà els alienígenes a la capital catalana enmig de la xafogor d'un agost barceloní.

Una edició plena d'estrelles

La 51a edició del Festival de Sitges, que se celebrarà del 4 al 14 d'octubre, va presentar dijous passat un avanç de la seva programació i la presència de noms reconeguts com Nicolas Cage, que serà premiat amb el Gran Premi Honorífic.

Sitges també rebrà Ed Harris, actor de llarga trajectòria en el cinema de gènere, per lliurar-li un Gran Premi Honorífic, el màxim reconeixement del festival. La car-rera de Harris, que va començar a final dels anys 70, està farcida d'èxits i grans interpretacions en el fantàstic, entre les quals destaquen Abyss (James Cameron, 1989), Apolo 13 (Ron Howard, 1995) i La roca (Michael Bay, 1996), entre d'altres.

Una de les figures essencials del cinema de terror de culte de les últimes dècades, John Carpenter, serà un dels convidats estel·lars de Sitges 2018, on exhibirà el seu talent com a compositor de bandes sonores. El concert serà dissabte 13 d'octubre a l'Auditori Meliá Sitges. A més, però, per aquesta edició de l'esdeveniment també hi passaran estrelles com Peter Weir, Pam Grier, Traci Lords, Helga Liné i Ron Perlman.