n El periodista Josep Cuní tornarà, a partir de dilluns vinent, a la ràdio amb el magazín matinal Aquí, amb Josep Cuní per liderar el nou projecte de la Cadena SER en català, SER Catalunya, que tindrà 17 freqüències entre Catalu-nya i Andorra.

En la roda de premsa que es va celebrar ahir a Barcelona per presentar el nou projecte radiofònic, el director general de la cadena SER, Daniel Gavela, va destacar l'aposta de la cadena per la ràdio en català: «El lideratge a Catalu-nya passa per emetre en català», va assegurar.

El projecte suposa duplicar la seva oferta a Catalunya i oferir, en una primera fase, dues programacions simultànies als matins: Aquí, amb Josep Cuní -de 7 del matí a 12 del migdia- i Hoy por hoy, amb Pepa Bueno, en les freqüències habituals de la cadena SER a Catalunya.

La programació de l'emissora es completa amb els espais en català Espècies protegides, Soroll, Hora 14, La graderia, El balcó, Què t'hi jugues, Deixa'm tastar, Tot és comèdia i les retransmissions esportives amb Moguts pel Barça, Moguts per l'Espanyol i Moguts pel Girona. Per completar la seva programació, també s'emetran els programes en castellà La ventana, Hora 25, El larguero, A vivir i Car-rusel deportivo.

El director de SER Catalunya, Jaume Serra, va assegurar que el nou programa de Josep Cuní serà un informatiu de mirada catalana «sense mirar-se el melic», i va remarcar que és una franja horària que concentra la ràdio en català. Cuní va assegurar que el programa es mourà entre la fidelitat als seus principis periodístics i l'adopció dels nous llenguatges radiofònics, mitjà en el qual fa quinze anys que no presenta i que vol que sigui un punt de trobada entre professionals de diferents generacions.

El periodista va afegir que el nou magazín matinal Aquí, amb Josep Cuní disposarà de «tota la força» de l'equip de la cadena SER en un programa que vol que sigui coral.