Aquesta nit, a les 22.40 h, just després de l'emissió de Polònia, TV3 estrena La nit dels Òscars, un xou d'humor presentat per Òscar Andreu i Òscar Dalmau que repassarà l'actualitat de la setmana cada dijous. Als Òscars els acompanyarà un equip de col·laboradors amb seccions pròpies. El programa consta inicialment de 13 entregues, que s'emetran fins al febrer.

La nit dels Òscars és, segons Òscar Andreu, «la pista on passaran coses durant 60 o 70 minuts basades en la nostra particular manera de mirar la realitat, en aquest cas l'actualitat. I no estarem sols en aquesta pista perquè tindrem una sèrie de col·laboradors». «S'ha dit que és un late show, però en realitat el que hem fet és carregar-nos la base del late. Normalment és un presentador, nosaltres som dos. Tampoc no tenim la típica taula. I, com que no hi ha taula, tampoc tindrem una tassa perquè no sabríem on deixar-la», va afegir Andreu, en la presentació del nou format de TV3.

«Acabarem amb la boca seca», va fer broma Dalmau amb el fet de no tenir tassa ni res per beure. «No hi haurà entrevista. Nosaltres no sabem com fer-ho i el que fa l'altra gent ens interessa relativament, i per entrevistar segons qui ens car-reguem l'entrevista. Tampoc no hi haurà monòleg», va afegir Dalmau.

Entre els col·laboradors que acompanyaran els dos Òscars hi ha el Senyor Colom, una relectura dels titelles a la televisió, més irreverent i més adulta. Un colom missatger que portarà fins al programa els missatges més crítics de la xarxa. El personatge de la ràdio que fa el salt a la televisió és Mohamed Jordi, un emprenedor català nascut al Magreb que prepararà el càtering del programa. El Llimoo és un sociòleg que es dedica a fer repartiment a domicili i que farà una radiografia de les enquestes i les contrastarà a peu de carrer. Oye Sherman serà la reportera mil·lennista que parlarà de la societat actual amb una peculiar manera d'expressar-se. Natza Farré, la Feminatza, com li diuen ells, analitzarà la societat en clau feminista, mentre que Oriol de Balanzó farà un recull de les frases lapidàries que s'han deixT anar.

Finalment, l'actor Josep Seguí, a qui els Òscars descriuen com Mister Patata, ja que pot canviar d'aspecte fàcilment, interpretarà cada setmana un personatge lligat a l'actualitat, i l'actriu Judit Martín serà la Montse, que gestionarà el públic.