El documental Causa especial 20907/2017, produït Mediapro i que s'estrenarà a TV3 dimarts que ve, qüestiona la independència del Tribunal Suprem (TS) respecte als tretze polítics acusats de delictes de rebel·lió i sedició durant el procés a Catalunya.

El documental, va explicar ahir en roda de premsa el seu director, Jaume Roures, inclou testimonis de 17 jutges, fiscals, juristes i catedràtics en Dret penal i processal, tant favorables com contraris a la causa independentista.

Causa especial 20907/2017 s'estrenarà dimarts que ve, 18 de desembre, al programa Sense Ficció de TV3, coincidint amb el dia que la sala penal del Tribunal Suprem ha fixat la vista prèvia del judici de l'1-O.

L'objectiu principal de la productora, ha explicat Roures, és dotar els ciutadans de tota la informació disponible sobre aquest cas, perquè puguin reflexionar i construir una opinió pròpia.

En el documental, els diferents jutges i fiscals expliquen el funcionament del Tribunal Suprem i posen en dubte la seva independència, i arriben a assegurar que és un òrgan al servei del poder polític. «Hem volgut desmuntar el mite que el TS és un tribunal objectiu», ha explicat Roures.

El període de preparació d'aquest documental, ha explicat el realitzador, Lluís Arcarazo, ha estat de tres mesos, en els quals s'han consultat 60 fonts diferents i s'han gravat 20 hores d'entrevistes. Arcarazo assegura que aquest documental tanca una «trilogia» de treballs previs, que va començar amb els especials sobre l'1-O i el 20-S.

Pel que fa a futurs projectes de Mediapro, Roures va expressar la seva intenció de fer un seguiment especial, dia a dia, del judici contra els polítics catalans, en què intentarà oferir una visió diferent de l'exposada en els informatius.