TV3 va tancar el 2018 aconseguint novament el lideratge absolut, el novè any consecutiu, i ho va fer amb un nou rècord com a líder a Catalunya, amb la millor quota dels últims 6 anys. També és la cadena generalista que més creix i lidera les dues franges de més consum: el day time i el prime time. Segons dades de Kantar Media, la televisió pública catalana ha tancat l'any 2018 més líder, amb una quota anual del 14%, a una distància de 4,2 punts respecte de les dues cadenes classificades en segona posició, Antena3 i Telecinco, que empaten amb el 9,8%.

D'aquesta manera, TV3 bat un nou rècord i es converteix en la primera televisió que aconsegueix ser líder nou anys seguits a Catalunya. A més, aquest any ha pujat 2,2 punts i és la cadena generalista que més ha crescut respecte al 2017. Amb aquests 9 anys en la primera posició, des del 2010 fins ara, TV3 ha liderat durant 86 mesos.

TV3 ha liderat en 297 dies de l'any, una xifra que suposa un rècord històric de la cadena i el segon millor de la història de la televisió. El programa més vist de la jornada ha estat de TV3, 288 dels quals ha estat alguna de les edicions dels Telenotícies. L'any 2018, TV3 ha liderat les dues franges de més consum del dia: el day time, entre les 8 del matí i les 9 del vespre, amb una quota del 13,8%; i el prime time, de dilluns a diumenge, amb una quota del 16%.

Així mateix, el 2018, la televisió pública catalana ha situat 24 programes al rànquing dels espais més vistos de l'any, dels quals n'hi ha de tots els gèneres. Els primers classificats del rànquing són la transmissió del partit de la Lliga de Campions entre el Chelsea i el Barça del 20 de febrer; el documental 1-O del Sense ficció del 9 de gener, que va marcar el rècord històric, i l'entrevista a Carles Puigdemont del 14 d'abril.

A la llista també ocupen un espai destacat el reportatge Marcats per l'1 d'octubre del programa 30 minuts; Polònia; Benvinguts a la família, que va ser la millor estrena d'una sèrie de TV3 dels darrers 10 anys; Matriculats, o la superproducció La catedral del mar.