Emissores locals del Bages (Sallent, Sant Fruitós i Sant Vicenç de Castellet), el Moianès (Santa Maria d'Oló) i el Solsonès (Solsona) començaran dilluns que ve, 4 de febrer, l'emissió de La Central. Es tracta d'un magazín matinal de tres hores que emetran les ràdios de dilluns a divendres de les 8 a les 11 del matí. Ràdio Sallent en serà la capçalera però les cinc emissores estaran interconnectades per oferir continguts simultàniament.

El programa tindrà una primera part informativa, amb notícies de la zona i informació de servei. També oferirà tertúlies, entrevistes i reportatges relacionats amb l'actualitat del territori. Hi haurà seccions setmanals, com ara les que tindran la participació d'usuaris de la fundació Ampans i d'interns de la presó de Lledoners. Començarà amb una entrevista conjunta als alcaldes de Sallent, Sant Fruitós, Solsona i Santa Maria d'Oló.

La directora i presentadora de La Central és la manresana Aurora Rodríguez, amb experiència en el periodisme local com a redactora a Regió7, Ràdio Berga i Betevé. També ha treballat en mitjans d'abast nacional com RAC1 i l'agència Efe. L'espai té un equip d'una dotzena de persones, format per joves periodistes que col·laboren de fa temps en les emissores.

El projecte l'impulsen les ràdios locals vinculades a la cooperativa Ona Bages-Ona Moianès i Solsona FM, i és una coproducció dels ajuntaments implicats i la Xarxa Audiovisual Local, empresa pública de la Diputació de Barcelona, que ho finança. Inicialment participen en el magaxín cinc emissores però la previsió és que se n'hi vagin afegint més de totes les comarques centrals. Així Ràdio Moià ja ha expressat que s'hi vol unir a partir del juliol.

El programa es podrà seguir per Ràdio Sallent (107.6 FM), Ràdio Sant Fruitós (107.5 FM), Ràdio 010 (d'Oló, a la 107.2 FM), Solsona FM (107.5 FM) i de l'emissora social Castellet Ràdio (en proves des de la 99.3 FM) i per internet a través de l'emissió en directe i a la carta que ofereixen als seus llocs web.